Кицьки - загадкові і прекрасні істоти. Однак зрозуміти їх потреби та стати хорошим власником не так і просто. Ці лайфхаки від досвідчених кошатників стануть у пригоді будь-кому, кому доводиться чи хочеться стикатися з котячими.

Про це пише видання Adme.

Котик, фото pxhere
Котик, фото pxhere

1. Як відучити кота ходити в туалет в недозволеному місці

Якщо туалет здається коту незручним, він починає його уникати і шукати більш комфортні місця. У цьому випадку спробуйте постелити в лоток щось м'яке: непотрібну ганчірку, газету або насипте землі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Як відучити кішок ходити по вазонах

Покладіть в горщик жорсткі засушені квіти або шишки, котам буде незручно за ним ходити, і вони залишать рослини в спокої.

3. Як зменшити агресію котів, які не ладнають один з одним

Щоб тварини змогли знайти спільну мову, їм потрібен час, а іноді навіть дуже багато часу. Допомогти їм на перших порах можна за допомогою поличок і містків: так ви створите додатковий простірі коти будуть меньше хвилюватися за територію. Також подбайте, щоб кількість котячих туалетів в оселі була не меншою ніж кількість котів +1 (тобто на двох котів - три лотки, на чотирьох - п'ять і т.д.).

4. Як відучити кота ходити по столу

Відвадити вихованця можна за допомогою малярного скотчу: наріжте його і розкладіть по столу липкою стороною вгору. Клейка пастка відіб'є всяке бажання розгулювати по забороненим місцях.

5. Як привчити кота до дряпалки, якщо він її ігнорує

Обробіть виріб кошачою м'ятою (найкраще - спреєм з кошачої м'яти, його можна придбати в зоомагазинах). Це значно підштовхне інтерес вашої кицьки до нового місця поточити кігті.

6. Як відучити вихованця псувати меблі

Кішки починають точити кігті про дивани та шпалери, коли у них немає іншого варіанту. Купіть когтеточку або зробіть її самі, а на постраждалу меблі наклейте на час захисну плівку. Якщо нічого під рукою немає, прикрийте улюблене "точильне" місце картоном і з часом опустіть його на підлогу. Кіт переключиться на нього.

7. Як зробити іграшку для кота

З взуттєвої коробки і втулок від паперових рушників або туалетного паперу виходить універсальна іграшка. Кішки зазвичай довго з нею возяться: вони думають, що десь там ховається мишка, і засовують в отвори лапки в надії її зловити.

8. Як зробити для кота драбинку

Кішки обожнюють забиратися вище, але від їх невдалих стрибків страждають і вони самі, і меблі. Зробіть для свого улюбленця драбинку: обмотайте дошку або широку палицю мотузкою і зміцнить її.

9. Як зробити будиночок для кота

Будиночок легко зробити з великої картонної коробки, досить вирізати в ній великий отвір для входу і виходу і постелити щось м'яке всередину, а також зверху (не виключено, що кіт захоче лежати на коробці, а не у ній).

10. Як зробити котячий комплекс

Зі старих спиляних гілок дерев, які можна знайти в лісі і навіть у себе у дворі, можна створити цілий котячий тренажер, головне, його добре зміцнити. Для цього підійдуть цвяхи і куточки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хвостата футболістка взяла участь у матчі вищої ліги, суддя дав їй "червону картку".

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-10 найкращих порід кішок для дому: ці красиві і слухняні пухнастиків принесуть вам саме щастя.

Також Знай.ua писав, що Харківщину атакували скажені кицьки, рятуйтеся: введено терміновий карантин.