Старі філософські приказки про наполовину заповнений склянку можна переробити на сучасний лад. Замість склянки підставити пачку чіпсів. Оптиміст бачить, що вона наполовину заповнена чіпсами, песиміст – що вона наполовину заповнена повітрям. Однак таке рішення було прийнято не для того, щоб обважувати чесних покупців. В цьому є цілком розумний сенс і здоровий розрахунок.

Чипси з лаваша, скріншот: YouTube
Чипси з лаваша, скріншот: YouTube


Чіпси продаються в мільйонах магазинів, але з заводу їх треба доставити в точку реалізації. Вони можуть побувати в декількох машинах, зберігатися на декількох складах. Однак при транспортуванні тендітний товар може ламатися. Щоб уникнути цієї проблеми, виробники придумали заповнювати упаковки повітрям.
При вивантаженні повітря, пачка перетворюється на своєрідну “подушку”. Так чіпси захищаються від разламывания, і не перетворюються в “крихту” під час перевезення. Тому, купуючи в магазині пачку чіпсів, ми отримуємо рівні, практично неушкоджені шматочки картоплі, і можемо насолоджуватися не тільки їх смаком, але і прекрасною формою.

Нагадаємо, що для читачів підготували рецепт смачного шоколадного торта на сковороді.

Як повідомляв портал "Знай.uа" кулінарний експерт Євген Клопотенко розкрив українцям секрет гастрономічного щастя.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Знай.uа" писав, що диетолог Олена Кален в рамках марафону схуднення розповіла про користь яблук.