У околицях Парижа було затримано 84-річного Фелісьєна Кабуга, якого підозрюють в організації геноциду народу тутсі в Руанді. Його чекає Міжнародний залишковий механізм кримінальних трибуналів у Гаазі. За оцінками, кількість жертв геноциду може сягати одного мільйона осіб.

Джерело: повідомлення на офіційному сайті Міжнародного залишкового механізму кримінальних трибуналів у Гаазі.

Фелісьєна Кабуга жив в паризькому передмісті за підробленими документами і знаходився в міжнародному розшуку вже більше ніж 20 років. Французька поліція заарештувала Кабугу в результаті секретної операції з одночасними обшуками за кількома адресами, де міг перебувати військовий злочинець.

Фелісьєн Кабуга, фото Держдеп США
Фелісьєн Кабуга, фото Держдеп США

Кабуга був керівником "Вільного радіо і телебачення тисячі пагорбів", яке поширювало заклики до вбивств представників народу тутсі. Також він очолював Фонд національної оборони, який опікувався фінансуванням бойовиків і забезпеченням їх зброєю.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У 1994 році Кабуга спробував знайти притулок в Швейцарії, але був висланий в Демократичну Республіку Конго. У 1997 році його безуспішно намагалися затримати в Найробі, Кенія.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Туреччина образилася на Папу Римського за слова про геноцид вірмен.

Як повідомляв портал Знай.ua, Геноцид вірмен прирівняли до голокосту.

Також Знай.ua писав, що Німеччина не визнає Голодомор геноцидом українського народу: "Я вважаю це неправильним".