Багато людей насторожено ставляться до наявності фарбників у продуктах. Серед інших продовольчих товарів, під особливою підозрою яблучний сік. Натуральний неосвітлений продукт має характерний смак і вигляд, який подобається далеко не всім - тому виробники часто вдаються до застосування фарбників.

Перевірити яблучний сік на наявність фарбників дуже просто, однак способи відрізняються для продуктів з м'якоттю та без.

Перевіряємо на фарбники сік з м'якоттю

Закип'ятити невелику кількість соку. Якщо в результаті фруктова м'якоть осіла на дні, а сік став прозорим - значить барвників в ньому немає. Якби в соку були барвники, то його колір би не змінився.

Перевіряємо на фарбники сік без м'якоті

1. Візьміть пів склянки води і розчиніть в ній половину чайної ложки соди.

2. Змішуємо отриманий розчин з соком. Натуральний сік без барвника буде фарбуватися в бурий колір. На фото зліва показаний натуральний виноградно-яблучний сік після реакції з розчином соди.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Варто зазначити, що на думку багатьох вчених, більшість фарбників, які використовуються у харчовій промисловості, є цілком безпечними. Але деякі люди хочуть мати більше контролю за речовинами, які вони споживають - тому ці способи перевірки натуральності яблучного соку стануть їм у пригоді.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Обходьте десятою дорогою: які популярні продукти не можна купувати на вулиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ці "здорові продукти" знущаються з вашого організму.

Також Знай.ua писав, Гірше за кока-колу: відомий дієтолог шокувала українців моторошною правдою про сік.