Майже дві сотні автівок налічує автопарк Верховної Ради України – станом на 1 травня 2020 року їх налічувалося 187. Більш ніж половина серед них – це легкові автівки: Mercedes, Toyota, Volkswagen, Škoda тощо.

Також, на балансі в автопарку Верховної Ради записані автобуси, вантажівки і навіть спецмашини для перевезення пального й прибирання тротуарів.

Утримання такого автопарку обходиться державі в десятки мільйонів: у 2018-му на це пішло майже 18 мільйонів гривень, у 2019-му – близько 20 мільйонів. А на перші чотири місяці цього року – 4,6 мільйона гривень.

Від двадцятирічних Mercedes-Benz до новеньких Toyota Camry, від представницьких автівок до «богданів», «камазів» і навіть тракторів, від десятків тисяч транспортних одиниць до лише двох електрокарів на ціле відомство…

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

автопарк
автопарк

Ще два десятки авто закріплені за Радою нацбезпеки й оборони України. Більшість – легкові автівки Škoda Superb і Volkswagen Passat. Але в цьому автопарку також є і кілька позашляховиків і вантажне авто Iveco Trakker.

Відповідно до даних Міністерства закордонних справ, у них на балансі є загалом одинадцять автівок – від майже 20-річних Mercedes до відносно нових мікроавтобусів на базі Ford Tourneo, випущених минулого року. І навіть власна тротуароприбиральна машина.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Дмитро Разумков розкрив карти про Дениса Шмигаля.

Як повідомляв портал Знай.uа, оприлюднено імена нових міністрів уряду Шмигаля.

Також портал Знай.uа писав, що Денис Шмигаль заявив про прем'єрські цілі.