Україна багата на унікальні природні місця, про які мало хто знає. У нас є і свій Стоунхендж в Житомирській області, і своя Венеція на Одещині, і свій Версаль на Хмельниччині, і навіть пустеля!

Каньйон Смотрича, Цвіклівці

Річка Смотрич, як ніж масло, ділить колись єдине село Цвіклівці на дві половини — власне сільську та дачне селище. Напевно, це найкрасивіше місце в околицях Кам`янця-Подільського: свої останні кілометри перед впадінням в Дністер річка Смотрич проходить максимально красиво.

Диво природи, фото facebook
Диво природи, фото facebook

Олешківські піски: українська пустеля

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Це єдина в Україні пустеля і найбільший піщаний масив Європи. А ще тут знаходиться прісне підземне озеро і навіть є оазис посеред пустелі. Наразі ця територія є Національним природним парком. Знаходиться в 30 км від Херсона, Цюрупинський район

Олешківські піски, Wikimedia Commons
Олешківські піски, Wikimedia Commons

Урицькі скелі, Тустань


Пам'ятник природи та археології, що не має аналогів в Європі. Скелі з останків масивних пісковиків палеоцену, являють собою не тільки диво природи, але і археологічний пам'ятник – це залишки стародавньої фортеці Тустань часів Київської Русі (X–XIII ст). Тут жили слов'янські племена. Знаходиться у Львівській області, поблизу села Урич (Сколівський район)

Тунель кохання

Найромантичніше місце Волині – ботанічний феномен. Це сплетені між собою зарості дерев і кущів у арочної форми уздовж рейок залізниці. Досі функціонують, до речі. Тут їздять товарні потяги в селище Клевань. Знаходиться між селищами Клевань та Оржів Рівненської області

Тунель кохання, фото: travels-ukraine.com
Тунель кохання, фото: travels-ukraine.com

Вулкан Старуня

Єдиний в Україні діючий вулкан і єдиний у світі діючий грязьовий вулкан, а також унікальний геологічний пам'ятник, хоча виник, по суті, випадково під час видобутку нафти із родовищ. Знаходиться у селі Старуня, Івано-Франківська область.

Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube
Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube

Українські Мальдіви

Острів Джарилгач – єдиний в Україні безлюдний острів. Мрія Робінзона! Тут найчистіші пляжі і блакитна вода, ніж острів дійсно нагадує один з мальдівських. Тут водиться багато риби, креветок і мідій. Знаходиться недалеко від Скадовська, в годині їзди від материка.

Порошенко на Мальдівах, кадр з відео
Порошенко на Мальдівах, кадр з відео

Каньйон диявола, або Гранд-каньйон по-українськи

Актовський каньйон глибиною 50 метрів і площею близько 250 га – нагромадження гранітно-базальтових скель, покритих зеленню. Єдиний в Європі, чиї геолого-ландшафтні показники багато в чому збігаються з північно-американськими. Входить в список чудес природи України. Знаходиться на Миколаївщині, є частиною парку "Гранітно-степове Побужжя".

Актовський каньйон, фото Wikimedia Commons
Актовський каньйон, фото Wikimedia Commons

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Кубу замість Туреччини та Італії, батьківщина Че Гевари зробила туристам привабливу пропозицію.

Як повідомляв Знай. ua, коли варто планувати відпустку? Туроператори назвали терміни.

Також Знай. ua писав, що Моз опублікувало вимоги до роботи кафе, перукарень та літніх майданчиків.