Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Сполучені Штати вчергове закликали Росію повернути контроль над Кримом українцям, а також припинити завдавати страждань мешканцям півострова

Про таке вона сказала в заяві присвяченій до 76-ї річниці депортації кримських татар.

"Сполучені Штати не визнають і не визнають анексію Криму Росією. Наші санкції щодо Криму будуть залишатися до тих пір, поки Росія поверне півострів під контроль України. Наше зобов'язання щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України залишається непохитним", - сказала вона.

військова допомога США Україні
військова допомога США Україні

Також Квін зазначила, що депортація призвела до страждань і смерті багатьох тисяч кримських татар, а тому це негайно потрібно зупинити:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ми закликаємо Росію припинити знову завдавати страждань жителям Криму, припинити призов в своїх збройних сил в Криму і негайно повернути Україні повний контроль над Кримом. Ми підтримуємо Україну і ще раз заявляємо, що Крим - це Україна".

76 років від початку радянської депортації кримських татар

🇺🇦 Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін звертається з посланням, згадуючи про радянську депортацію кримських татар 76 років тому та вкотре наголошує на незмінній сьогоднішній позиції США: Крим – це Україна. 🇺🇸 CDA Kvien shares a message remembering the Soviet deportations of Crimean Tatars that started 76 years ago and reiterates the United States' firm position today: #CrimeaIsUkraine

Geplaatst door U.S. Embassy Kyiv Ukraine op Zondag 17 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, армія Путіна застала ЗСУ зненацька перед обміном полоненими - пустили в хід гранатомети і кулемети.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що бійці ЗСУ мужньо відбили атаку терористів під Попасною – хто з мечем до нас прийде.

Також портал "Знай.ua" писав, що українські курсанти-танкісти сформували військовий ешелон, фото і відео посиленої підготовки.