Служба безпеки України почала кримінальне провадження щодо представників української делегації на переговорах у Мінську - Андрія Єрмака і Леоніда Кучми.

СБУ відкрила кримінальну справу за фактом вчинення державної зради главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і екс президентом України Леонідом Кучмою.

Про це повідомив нардеп від партії "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Як доказ нардеп оприлюднив лист з СБУ, в якому сказано, що справу про держзраду "окремих представників української делегації" на переговорах в Мінську відкрито на підставі звернення В'ятровича та за рішенням Шевченківського райсуду Києва від 23 квітня.

Вятрович зазначив, що в листі СБУ "посоромилася" назвати прізвища "окремих представників" і не завели справу відразу після звернення депутата, через що йому "довелося звертатися до суду".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"СБУ нарешті відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення державної зради "окремими представниками української делегації" на переговорах у Мінську. Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища вказаних у моєму зверненні "окремих представників", адже йдеться про голову офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом одразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду", – написав В’ятрович 18 травня.

Вятрович зазначив, що відкриття кримінальної справи проти Єрмака і Кучми - це лише перший крок.

"Зрозуміло, що відкриття провадження - це лише перший крок. Адже президент Зеленський, керівник його адміністрації Єрмак і голова СБУ Баканов - давні друзі і колеги по" Кварталу 95 ". Одна команда, спільники. І рішення про дії в інтересах держави-агресора учасники переговорів в Мінську явно не експромтом брали. Важко вести розслідування, коли є всі шанси вийти на самих себе ", - зазначив В'ятрович.

СБУ нарешті відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення державної зради "окремими представниками української...

Geplaatst door Volodymyr Viatrovych op Maandag 18 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський разом з главою ОП Єрмаком поклали квіти до Вічного вогню в Києві

Як повідомляв портал Знай.ua, Єрмак запросив на посаду свого радника ексміністра фінансів Уманського

Також Знай.ua писав, Лерос "злив" компромат на Єрмака щодо торгівлі посадами