8-річному лабрадору-ретриверу Терфелю з Уельсу поставили діагноз катаракта — звичайне захворювання очей, при якому кришталик мутніє. Оскільки його захворювання прогресувало, Терфель став нервувати і побоюватися, вирішивши провести більшу частину свого часу, згорнувшись калачиком у своєму кошику, а не виходити в колись дружній світ, що раптом став таким незнайомим і страшним.

Сліпий собака, фото: img.huffingtonpost.com
Сліпий собака, фото: img.huffingtonpost.com

Погляд Терфеля на життя кардинально змінилося в той день, коли його господиня, Джуді Годфрі-Браун з Холихеда, Північний Уельс, підібрала маленьку бездомну кішку і назвала її незвичайним ім'ям Пудитат. Коли вона принесла кішку додому, Терфель, який місяцями з трудом залишав свою корзину, негайно вирушив до нового гостя.

Сліпий собака, фото: img.huffingtonpost.com
Сліпий собака, фото: img.huffingtonpost.com

Годфрі-Браун не повірила своїм очам, спостерігаючи, як маленька кішка обережно веде Терфеля по саду. Здавалося, що кішка відчула стан Терфеля і інстинктивно зрозуміла, що сліпому собаці потрібен друг.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Сліпий собака, фото: img.huffingtonpost.com
Сліпий собака, фото: img.huffingtonpost.com

"Я ніколи не бачила нічого подібного, адже більшість собак і кішок ненавидять один одного", - сказала Годфрі-Браун.

Але не ці двоє. Пудитат і Терфель стали хорошими друзями. Пара проводить свої дні, гуляючи по двору або навколо будинку.

"Схоже, Пудитат відразу зрозуміла, що Терфель сліпий якимось шостим почуттям, яке мають тварини", - додає Годфрі-Браун.

Джуді розповідає, що друзі нерозлучні і навіть тепер сплять разом. Після того, як Годфрі-Браун була госпіталізована через хворобу, її подруга Енн Крейг подбала про Терфеле і Пудитате. Навіть після першої зустрічі Крейг відразу зрозуміла, що кішка і собака дуже прив'язані один до одного.

"Вони фантастичні друзі, — говорить Крейг про Терфеле і Пудитат, — вони дійсно люблять один одного, і вони разом, незважаючи ні на що".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше поцупила піжаму, аби обійматися із нею - кмітлива вівчарка провчила неуважну господиню і стала зіркою.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-10 найкращих порід кішок для дому: ці красиві і слухняні пухнастиків принесуть вам саме щастя.

Також Знай.ua писав, що Харківщину атакували скажені кицьки, рятуйтеся: введено терміновий карантин.