Карантин вніс свої, в основному небажані корективи в життя українців. Більшість людей змушені проводити весь час в чотирьох стінах зі своєю сім'єю. Морально і фізично складно безвилазно сидіти вдома з одними і тими ж людьми, навіть якщо любиш їх найбільше. І діти, квіти життя, на карантині здатні неабияк вимотати нерви. Робота більшості українців перенеслася на віддалений режим, а "віддальонка" і малюки, як виявилося, поняття дуже важко сумісні. Тому українці звернулися до влади з вимогою відкрити дитячі садки, передає Hromadske.

Після ослаблення карантину, багато українців повернулися на роботу. Однак виникла така проблема — нікуди дівати дітей. Тому батьки, а також працівники дитсадків вийшли під Кабмін на акцію “Батькам — дитсадки”, щоб уряд дозволив роботу дошкільних навчальних закладів.

Так, одна з учасниць протесту, Саша Дворецька, розповіла журналістам, що не може ходити на роботу, оскільки їй не було з ким залишити сина Микиту. Хлопчик страждає розладом аутистичного спектру, тому потребує спеціалізованого приватного садочку в Києві. На карантині садок не працює.

“Працювати з дому неможливо, — розповідає Саша — постійно відволікаєшся. Я майже всю роботу залишаю на 9-10 годин вечора, коли Микита засинає”.

Geplaatst door Oleksandra Dvoretska op Donderdag 2 januari 2020

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили
Показати ще

В приватному садку з Микитою займаються корекційні педагоги, психологи і логопед. Якщо не повернутися до занять вчасно, це може стати причиною погіршення у дитини. Мати Микити розповідає, що вони намагаються хоча б домогтися, щоб не було регресу.

Керівництво та педагоги дитсадка, де навчається Микита, теж перебувають на акції протесту. Вони розповіли, що готові повертатися до роботи якомога швидше. Обіцяють дотримуватися всіх рекомендацій МОЗ, щоб діти почали ходити в центр.

“У нас маленькі групи, до 8 дітей, але зараз ми готові зменшити їх до 5. Враховуючи нашу специфіку, вони мають багато індивідуальних занять в окремому кабінеті”, — розповідає директор “Центру Ава-терапії” Олена Цимбаленко.

Наголошується, що якщо уряд не дозволить відновити роботу на початку червня, далеко не всі приватні дитсадки зможуть вижити, адже їм потрібно платити за оренду приміщення і зарплати співробітникам. Тому, якщо дитсадки не відкриються, то є ризик, що після карантину буде нікуди відвести дитину. Цього і намагаються протидіяти батьки і працівники дитсадка, вийшли на мітинг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні злетять ціни на медпослуги, названі причини

Як повідомляє портал «Знай.іа» Тимошенко анонсувала законопроект про обов'язкове медичне страхування

«Знай.іа» писав, що Лікарі розповіли, чому вранці з рота погано пахне і що з цим робити.