У ЗСУ служать не лише самі чоловіки - в Україні десятки тисяч жінок є військовослужбовцями. Тому ВР вирішила взяти курс на гендерну рівність і внести деякі зміни.

У вівторок, 19 травня, Верховна Рада прийняла за основу законопроект про перейменування Дня захисника України. За документ, автором якого є нардепка від ″Слуги народу″ Марина Бардіна, проголосував 261 народний депутат.

Згідно із законопроектом назва свята ″День захисника України″ буде змінено на ″День захисників України″.

Як зазначено в пояснювальній записці, метою даних змін є належне вшанування мужності і героїзму жінок і чоловіків - захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Варто зазначити, що станом на 2019 рік у ЗСУ служили 27 074 жінок-військовослужбовців, з них 949 - старші офіцери.

Свято День захисника України щороку відзначається 14 жовтня в день святої Покрови Пресвятої Богородиці. З 2015 року цей день є державним святом і неробочим днем.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відважна жінка-офіцер Тетяна Науменко розповіла про свої плани на життя після війни

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові наймолодші захисники України склали присягу

Також Знай.ua писав, на Донбасі загинув відчайдушний український воїн - гроза бойовиків та люблячий чоловік