12 травня в столиці Афганістану озброєні бойовики напали на пологовий будинок і влаштували там стрілянину. Серед загиблих -породіллі, немовлят та медперсонал.

У наступні дні після нападу на лікарню Dasht-e-Barchi в Кабулі, підтримувану організацією "Лікарі без кордонів" (MSF), стало зрозуміло, що те, що сталосяся 12 травня, було навмисним нападом на пологовий будинок з метою холоднокровного вбивства матерів. Про це пише видання msf.

"Я повернувся на наступний день після нападу, і те, що я побачив в пологовому будинку, показує, що це були систематичні розстріли матерів", - каже Фредерік Бонно, керівник програм MSF в Афганістані.

"Вони ходили по кімнатах в пологовому будинку, розстрілювали жінок в їхніх ліжках. Це було методично. Стіни окроплені кулями, на підлозі в кімнатах кров, згорілі автомобілі і вибиті вікна".

після теракту в пологовому, фото:msf.org
після теракту в пологовому, фото:msf.org

За офіційними даними, в результаті збройного нападу 24 людини були вбиті і, щонайменше, 20 отримали поранення, більшість з жертв - пацієнти.

Під час нападу 10 породіль та частина медичних працівників знайшли притулок у віддалених кімнатах, але жодній із 16 матерів, які залишилися один на один із терористами, не вдалось втекти. Одинадцять жінок були вбиті, троє з них в пологовій палаті зі своїми ненародженими дітьми. П'ять інших отримали поранення.

Серед загиблих двоє хлопчиків і акушерка MSF з Афганістану. Були поранені двоє новонароджених, один з яких був переведений в іншу лікарню для невідкладної хірургії, а також поранено трьох афганських співробітників MSF.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нападники, загальна кількість яких наразі невідома, увірвалися в лікарню через головний вхід близбко 10 години. Поруч зі входом знаходилися інші будівлі і палати, але, за словами співробітників MSF, нападники направились просто в пологове відділення.

За цим послідували чотири години пекла

"Під час атаки з безпечної кімнати ми чули всюди стрілянину і вибухи. Це шокує. Ми знаємо, що цей район піддавався нападам в минулому, але ніхто не міг повірити, що вони нападають на пологовий будинок. Вони прийшли, щоб убити матерів", - розповів Бонно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в центрі Лондона стався теракт

Як повідомляв портал Знай.ua, у США під час шкільного матчу сталася стрілянина

Також Знай.ua писав, уЛьвові серед білого дня зі стріляниною викрали людину