Варто нагадати нашим читачам, що нещодавно в мережі просто "горів" скандал пов'язаний з темою домашнього насильства. Відомо, що популярна українська телеведуча Регіна Тодоренко дозволила себе наговорити в прямому ефірі вельми цинічних фраз про знущання над жінками, за які потім довелося вибачатися і навіть знімати фільм.

Тим не менш, від домашнього насильства потерпають не тільки жінки, але і чоловіки, а також діти. Даною проблемою продовжує займатися Міністерство соціальної політики України, саме тому в мережі з'явилася "пам'ятка" про те, як діяти якщо ви страждаєте від домашнього насильства. Про це стало відомо завдяки новій публікації Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Публікація Мінсоцполітики України, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики України, скріншот: Facebook

"Це важливо! Що робити, якщо Ви страждаєте від домашнього насильства?

1. Зателефонуйте на гарячу лінію "15-47" або за номером "102"

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На гарячій лінії "15-47": надаються юридичні, психологічні та інформаційні консультації чоловікам і жінкам, постраждалим від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства щодо дітей, або погрози вчинення такого насильства. Надається психологічна допомога постраждалим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

За номером "102": поліцейський уповноваженого підрозділу поліції прийме заяву або повідомлення про факт скоєння домашнього насильства у будь-якій формі і складе протокол про адміністративне правопорушення.

2. Якщо Ви стали жертвою домашнього фізичного або сексуального насильства навіть коли у Вас немає видимих ознак пошкоджень — вирушайте в установи охорони здоров'я, щоб своєчасно зафіксувати тілесні ушкодження і визначити ступінь їх тяжкості.

3. У разі вчинення домашнього фізичного насильства, бажано негайно звернутися до поліцейської уповноваженого підрозділу поліції для складання письмової заяви про вчинення кримінального злочину.", - пишуть представники Мінсоцполітики.

Варто нагадати нашим читачам, що телеведуча Регіна Тодоренко подарувала статуетку "Жінка року" Маргарет Грачової, яку колишній чоловік позбавив кисті руки. Активістка і блогер Маргарита Грачова, яка стала жертвою жорстокого злочину свого колишнього чоловіка, була однією з героїнь документального фільму про домашнє насильство "А що я зробила, щоб допомогти?". Цю стрічку зняла Регіна Тодоренко після гучного скандалу за свої висловлювання про домашнє насильство.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тодоренко віддала відібрану у неї винагороду жінці, якій чоловік відрубав руки.

Як повідомляв Знай.uа Регіна Тодоренко поставила крапку в скандалі з домашнім насильством.

Знай.uа писав, Регіна Тодоренко розповіла про стосунки з агресором.