Українки скаржаться на те, що навіть після реформи обіцяних безкоштовних пологів немає. У медустановах продовжують вимагати платити "благодійні внески".

Також в силі залишилися "подяки" лікарям, про які натякають. В Івано-Франківську породіллі просто в родзалі сказали, що їй необхідно подякувати бригаду. Про це сказано в сюжеті ТСН.

"Чек за чеком. Скільки разів лікар не зайде, стільки раз гроші треба було давати. Мене це обурило, ну як це так. У нас телебачення анонсує, що в Україні безкоштовні пологи, що там все для породіль держава дає, а тут виходить – куди не підеш, що не принесуть, навіть елементарний бинт, все за гроші, все треба купити. Таке враження, що я відвіз дружину на СТО, а не в пологовий будинок", - розповів чоловік породіллі Сергій.

Чоловіку породіллі вдалося домогтися того, щоб дружина народжувала безкоштовно після того, як він зателефонував на гарячу лінію міністерства охорони здоров'я та з'ясував, що лікарня повністю профінансована.

"Породілля ні за що не повинна платити. І вибирати будь-який пологовий будинок, незалежно від прописки. У пакет пологи входять – природні пологи, кесарів розтин і будь-які ускладнення, які можуть виникнути під час процесу. Всі необхідні аналізи і ліки, знеболювання і щеплення. А ще звичайне харчування та стаціонарна палата", - запевняють у Моз.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також українки відзначають, що безкоштовні пологи багато в чому залежать від місцевої влади. Це ще залежить від місцевої влади. Багатьом лікарням виділили гроші лише 10 травня, а тепер ще треба пройти тендер на закупівлю медикаментів, ось і виходить, що ще не всі лікарні забезпечені потрібними медикаментами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Дніпрі взяли унікальні пологи.

Як повідомляв Знай. ua, МОЗ хоче запровадити індивідуальну ліцензію для лікарів.

Також Знай. ua писав, що вагітні днепрянки повстали проти совкових традицій в лікарнях.