Транспортне сполучення в Україні може відновиться вже зовсім скоро, а станеться це при позитивній динаміці епідеміологічної ситуації. Так, планується, що залізничні перевезення розпочнуться з 2 червня, а авіасполучення запрацює з 15 червня. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише hromadske. За словами чиновника, відновлюватися робота транспорту в Україні буде поступово, починаючи вже з цього тижня.

З 22 травня – запрацюють регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному і міжнародному сполученні.

З 25 травня – запрацює метро.

З 1 червня – залізничні пасажирські перевезення в міському, регіональному, далекому внутрішньому та міжобласному сполученні.

З 1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

З 15 червня – прийняття і відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Владислав Криклій, скріншот: YouTube
Владислав Криклій, скріншот: YouTube

Криклій нагадав про обов'язкових умов для пасажирів усіх видів транспорту, а саме масковий режим, вимірювання температури і постійна дезінфекція транспорту. Нагадаємо, що з 20 травня до 22 червня Кабінет міністрів запровадив в Україні "адаптивний карантин". З наступного тижня в країні з деякими обмеженнями запрацює метро, міжміський та міський транспорт, а також відновлять роботу готелі та буде дозволено проводити спортивні змагання без глядачів.

транспорт в карантин, скріншот з відео
транспорт в карантин, скріншот з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, тернополяни збунтувалися проти домашнього ув'язнення на карантині і обридлих масок – "цирк на дроті".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Дніпрі метро виходить з карантину – коли можна пірнати в підземку.

Також портал "Знай.ua" писав, що Садовий може залишити Львів на карантині, поки "звільнення" від масок святкує вся Україна.