В Україні все більших обертів набирає нове небезпечне захоплення серед молоді, яке може не тільки призвести до випадіння зубів, й до раку слизової. Так, мова їде про використання снусів – красивих "цукерок", які потрібно класти під губу, а точніше про челендж, який передбачає максимального засовування їх до роту.

Варто зауважити, що снус або снюс – це один із видів бездимного тютюну, який на відміну від жувального тютюну, вживається шляхом його розміщення між яснами та верхньою губою. В одному такому пакетику міститься 40 міліграм нікотину на 1 грам тютюну, що в 4 рази більше, ніж в одній сигареті.

Так, останнім часом снус почали активно продавати в телеграм-каналах, а також на різноманітних сайтах, адже, як відомо, в Україні такі "цукерки" не заборонені, на відміну від інших каїн Європи. Наразі ж серед молоді набирає обертів нова розвага – челендж, сенс якого якнайбільше засунути до рота снусу.

Використання снусу

Щоправда, за словами медиків, така розвага є небезпечна і може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Потрібно пам'ятати, що нікотин – це отрута, до того ж дуже серйозна. Будь-які такі вироби небезпечні своїм канцерогенним впливом, адже локально впливають на слизову оболонку рота й можуть викликати рак слизової. Людина отримує стимулювальний ефект, який вдаряє по центральній нервовій системі", – зазначає лікар-нарколог Євген Сова для "Обозреватель".

Крім цього, за словами Сови, в його практиці було два випадки, коли пацієнти вживали ці снуси і заплати сповна через це.

"У одного не було зубів, виразка на внутрішній поверхні щоки, виражене ураження ясен. Другий пацієнт почав вживати снюс відразу у великих дозах, у нього розвинулося безсоння, були неврологічні відхилення, на обличчі наявний корінцевий синдром. Словом, усі принади початкового етапу отруєння нікотином", – говорить Владислав Сова.

Нагадаємо, що у Харкові поліцейські затримали іноземця, який займався торгівлею наркотиками.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", співробітники поліції затримали фельдшера, який намагався пронести наркотики на територію столичного ізолятора.

Також портал "Знай.uа" писав, що у порту Одеси знайшли розчинений у фарбі кокаїн з Південної Америки, вартість якого становить $20 млн.