У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що 11 областей країни не готові до нового етапу послаблення карантину, який повинен початися в п'ятницю, 22 травня. Так, серед областей, які не готові послаблювати карантин, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька та Закарпатська, а також Київ і Київська область.

Епідеміологічна ситуація в цих областях не дозволяє послабити обмеження і, серед іншого, ставить під загрозу відновлення роботи громадського транспорту, проведення спортивних змагань, відкриття готелів та дитсадків. Вже відомо, що Рівненська і Київська області вже відмовилися послаблювати карантин з 22 травня. 20 р. Варто зазначити, що рішення про послаблення або скасування карантину схвалюють комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) в регіонах. Варто також нагадати, що з 22 травня по 22 червня в Україні запровадили так званий адаптивний карантин. Він передбачає посилення обмежувальних заходів в окремих регіонах у разі погіршення епідеміологічної ситуації.

Громадський транспорт, фото - znaj.ua
Громадський транспорт, фото - znaj.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, тернополяни збунтувалися проти домашнього ув'язнення на карантині і обридлих масок – "цирк на дроті".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Дніпрі метро виходить з карантину – коли можна пірнати в підземку.

Також портал "Знай.ua" писав, що Садовий може залишити Львів на карантині, поки "звільнення" від масок святкує вся Україна.