Українські синоптики заявили, що в країну на зміну холодному травню повинні прийти дуже теплий червень та липень. Про те, на яку погоду варто чекати українцям у червні 2020 року розповіла спеціаліст з Укргідрометцентру Зоя Олійник.

За словами Зої, червень буде точно теплішим за травень: "Червень характеризується активною грозовою діяльністю. Дощі повинні розподілитися протягом місяця, але можливо вони будуть і зі шквалами і градом. Червень буде однозначно теплішим, ніж травень. В Україні ще такого не було, щоб червень був холоднішим травня. Температура повинна бути середньою – це 20-25 градусів тепла".

Спека, скріншот: YouTube
Спека, скріншот: YouTube

Також синоптик додала, що в червні є ймовірність спекотних періодів, коли температура повітря може досягти 30 і навіть вище градусів тепла за Цельсієм. Однак, малоймовірно, що червень буде холодним.

"Малоймовірно, що в червні середня добова температура опускатиметься нижче 18-19 градусів тепла. Повинна бути на рівні 20-25 градусів - а це тепло", - каже синоптик.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Франківськ насувається потужна стихія, рятувальники звернулися з попередженням, - бережіть голови.

Як повідомляв Знай.uа тільки теплий одяг і парасолька – синоптики розповіли, якою буде погода в Україні на вихідні.

Знай.uа писав, до Запоріжжя йдуть заморозки — готуйте шапки і пуховики, вихідні будуть крижаними.