Читаючи склад практично будь-якого магазинного продукту, можна знайти слова: “ароматизатор, ідентичний натуральному”. Потрібно розуміти, що сам по собі ароматизатор – це речовина, яка впливає на наші рецептори, завдяки чому ми відчуваємо смак того або іншого продукту. Натуральні ароматизатори існують. Не лякайтеся страшного назви “пара-оксіфеніл-3-бутанон” – саме завдяки йому ми відчуваємо смак малини, яка, приміром, зросла у нас на дачі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
При виробництві “ароматизатора, ідентичного натуральному”, у компаній стоїть завдання – відтворити формулу речовини максимально точно. При цьому неважливо, чи використовувався натуральний ароматизатор чи ні. Їх отримують методом хімічного синтезу. І якщо формулу відтворили точно, і провели якісну очистку – боятися нічого. Той же пара-оксіфеніл-3-бутанон, що з'явився в малині або в лабораторії, нічим не відрізняється.
Головна проблема полягає в тому, що деякі компанії не приділяють належної уваги очищенню. І тоді ароматизатор може нести певну загрозу здоров'ю. Однак небезпека від таких речовин швидше гіпотетична. Натуральні ароматизатори також можуть бути небезпечні. Наприклад, ароматизатор мигдалю (бензальдегід) отримують з кісточок абрикоса і персика. У них можуть бути сліди ціаніду.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Як повідомляв портал Знай.uа, "Фуршет" тероризують черв'яки, "живі" цукерки це тільки початок - "Перетворюється в зоомагазин".