Ваше ім'я має бути Роберт і вам слід було б народитися в США в 1940-х роках. Потім вам потрібно працювати в ФБР у Вашингтоні в кінці 1980-х років.

Тоді ФБР і Агентство національної безпеки США побудували тунель під посольством Радянського союзу для збору інформації в розвідувальних цілях. Вони прорили цілий тунель під будівлею, важко уявити, наскільки непомітно вони це робили. Проте тунель не використовувався в розвідувальних цілях і всі кошти на нього пішли в трубу. Чому? Агент ФБР Роберт Ганссен передав інформацію про будівництво цього тунелю в КГБ.

Він, напевно, зробив ще багато чого іншого, він співпрацював з розвідкою близько 17 років. Але знакового тільки це.

У США Роберта Гансена називають найбільш шкідливим радянським шпигуном за всю сучасну історію. Співробітник ФБР з 25-річним стажем відповідав за зв'язок з відділом закордонних місій Держдепартаменту, який забезпечує прикриття всім легальним розвідникам, які працюють у посольствах та консульствах США по всьому світу. Він передав СРСР і Росії інформацію про десятки американських шпигунів, причому не тільки про "дипломатичних", але і про завербованих російських розвідників.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Роберт Ганссен, фото twitter
Роберт Ганссен, фото twitter

Саме обсяг і масштаб діяльності Гансена дозволив йому уникнути звичайного для шпигунів покарання. Влада США погодилися надати їй життя в обмін на повне опис проданої інформації. Після того як угоду було досягнуто, фэбээровцу потрібні були десятки годин, щоб розповісти все, що він пам'ятав.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше підлітки жорстко розібралися зі своєю подругою.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Харкові іноземець створив з дівчинкою немислиме.

Також Знай.uа" писав, що поліцейським вдалося врятувати самогубцю з Харкова.