Потужний шторм навалився на узбережжя Західної Австралії. Біля 50 тисяч осіб опинилися без електроенергії внаслідок негоди. За оцінками спеціалістів, це найсильніший шторм у регіоні за останнє десятиліття - швидкість поривів вітру досягала 72 миль на годину (понад 115 кілометрів на годину).

Про це повідомляють BBC News.

Хвилі на узбережжі сягають у висоту 8 метрів - і цим навіть встигли скористатися любителі серфінгу. Зазвичай штормовий вітер приходить у Західну Австралію з Південного заходу, однак на цей раз вітер прийшов з Північного заходу, що й призвело до особливо значущих наслідків.

Шторм в Австралії, фото Telegram
Шторм в Австралії, фото Telegram

Про загиблих і постраждалих не повідомляється. Однак на фото і відео з місця подій помітні руйнування. Ушкоджена велика кількість будинків, потрощені автомобілі. Деякі житлові приміщення вражені настільки, що їх відновлення навряд можливе.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Не уникло небезпеки й найбільше місто Західної Австралії Перт. Там навіть зафіксували особливо сильні пориви вітру до 75 миль на годину.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Австралія відкинула пропозицію України про допомогу, і ось чому.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зірка "Орла і Решки" Птушкін відкрив Австралію з неймовірної сторони.

Також Знай.ua писав, що Австралію затопило після руйнівних пожеж, людей масово евакуюють.