Відомий український педіатр Євген Комаровський відповів на важливе питання багатьох батьків, у яких дитина хворіє на ГРВІ. Пост-відповідь він опублікував в Instagram.

Мама дитини дитсадівського віку поцікавилася, чи входить дитина, яка часто хворіє ГРВІ з ускладненнями в групу ризику захворювання коронавірусом. Жінка уточнила, що її дитина хворіє від 7 до 14 разів на рік і часто ГРВІ супроводжує виснажливий кашель. Комаровський постарався змістовно відповісти на такий запит.
"Діти в принципі не входять в групу ризику по коронавирусу, якщо у них немає серйозної фонової патології (імунодефіциту, інвалідності, онкології, вроджені хвороби дихальної системи, важкої неврологічної патології, туберкульозу, муковісцидозу)", - пояснив доктор.

Євген Комаровський, скріншот YouTube
Євген Комаровський, скріншот YouTube

Комаровський уточнив, що дитина, яка 14 разів хворіє ГРВІ, він же і одужує стільки разів від хвороби, тому переживати не варто.

"Просто батьки не вміють допомогти йому при ГРВІ — не знають, як напоїти, як забезпечити правильні параметри повітря, як зберегти носове дихання, щоб прискорити одужання... А ще, швидше за все, такий дитина ходить у дитсадок, де дуже жарко, де не провітрюють групу і не гуляють з дітьми. В результаті малюки часто хворіють і заражають один одного в неадекватних умовах. Мамі і татові однозначно треба вчитися, щоб правильно допомагати своїй дитині", - пояснив Комаровський.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський розповів батькам, можна зміцнити імунітет дитини.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський дав вичерпну відповідь.

Також Знай. ua писав, що Комаровський розповів, чим небезпечні "сезонні вороги" і що робити, якщо вас вкусили.