Конфлікти невістки і свекрухи основополагающи для української дійсності, і вони досі руйнують безліч сімей. Але ось Ярине і її чоловікові Іванові вдалося зберегти шлюб незважаючи на підступи старшого покоління - мати Івана хотіла вигнати невістку за допомогою анонімного листа.

Цю сімейну історію розповідає видання Українці Сьогодні.

Ярина була молодшою з багатодітної сім'ї, сьомий серед своїх братів і сестер. Звичайно, великим приданим похвалитися вона не могла, що й не подобалося Василині, матері Івана. Але весілля все ж відбулася.

Вже через рік Ярина народила хлопчика, а Івана забрали в армію. Молода дружина залишилася в будинку свекрухи.

Василині ж не давала спокою думка одружити сина знову, вже на багачці. Тому незабаром Іван отримав анонімне послання: мовляв, вона гуляща, така-сяка, в загальному. А цього послання той же день пошта інше принесла - від Ярини. Не хотів Іван конверта навіть відкривати, але передумав, не розірвала на дрібні клаптики. Вчитався, але не вірить! Дружина описує сільські новини? як синочок розвивається. Дата на обох листах однакова! Кому ж вірити?

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Родина, pexels.com
Родина, pexels.com

Командир військової частини, де служив Іван, дізнавшись про випадок з листами, дав солдату короткострокову відпустку. Поїздом, автобусом, попуткою добирався до села кілька днів. Останні три кілометри вона практично втік і постукав у знайому до болю віконце в пів на третю ночі.

Ярина зойкнула, кинулася відчиняти двері. Свекруха метушилася поряд, ховаючи очі. Іван зайшов у будинок, і кинув на стіл конверт з анонімним листом. Ярина взяла лист, почала читати...

- Це ... неправда, Ванюша! - прошепотіла. - Ти мої листи, які я тобі кожен день писала, з собою є?

Іван кинув на клейонку товсту пачку. Ярина зібрала їх і показала на штемпелі на конвертах:

- Бачиш, з нашої пошти всі висилала. Дати стоять... Так коли я тікала з чужинцем, коли? Почитай ще раз: кожен день тобі описала, який пройшов тут, у свекрухи.

Жінці вдалося переконати Івана. Він вибачився за свої емоції, і постарався заспокоїтися. Ярина скандал зі свекрухою затівати не стала - тим більше, що доказів у неї не було. Так і прожила з нею під одним дахом до повернення чоловіка з армії. Коли ж Іван повернувся, вони побудували для своєї сім'ї новий будинок.

Свекруха довго мучила совість за зроблене. Син з нею спілкувався вкрай мало, як та невістка. Звичайно, вона могла бачити онуків, але не багатьом більше. До самої смерті їй довелося нести на собі тягар відповідальності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зла свекруха зненавиділа невістку і завела собі собаку, замість онука - розплата прийшла несподівано.

Як повідомляв портал "Знай.ua" Топ жахливих невісток за знаком Зодіаку: тримайте свого сина подалі.

Також Знай.ua писав, Козероги - примхливі, Тельці - терплячі: Зодіак попереджає, яких свекрух варто уникати.