Доходи від заробітчан - важлива частина грошових надходжень в Україну. Однак через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 очікується значне їх скорочення - аж до 4 мільярдів американських доларів - що може суттєво позначитися на вітчизняній економіці.

Про можливі наслідки цього розповідає видання UBR, якому вдалося поспілкуватися з профільними експертами.

Скорочення грошових переказів з-за кордону від українських заробітчан, за різними оцінками, очікується на рівні 20-30 відсотків, що становить близько 2,5-4 млрд американських доларів в абсолютних показниках. При цьому реальні цифри можуть бути ще більшими - оскільки неофіційну частину надходжень складно врахувати.

Заробітчани, фото YouTube
Заробітчани, фото YouTube

Такий зменшення надходжень може позначитися не тільки на купівельної спроможності українців, особливо в тих областях, де заробітчан найбільше, а й серйозно відіб'ється на курсі гривні і ВВП країни в цілому, попереджають експерти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Недоотримані перекази в розмірі до 4 млрд доларів складають до 10 відсотків від річного обсягу роздрібної торгівлі. Відповідно зменшиться і виробництво споживчих товарів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, На кордоні з Польщею у заробітчан вимагають дивний "пропуск" - потрапити на заробітки зможуть не всі.

Як повідомляв портал Знай.ua, У МЗС проінструктували заробітчан по дозволам на виїзд за кордон.

Також Знай.ua писав, що Польща заманює українських заробітчан, наплювавши на карантин - без обсервації і тестування.