В Україні можуть запустити залізничне сполучення вже на цьому тижні. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Сниданку 1+1".

Раніше Кабмін повідомив про рішення відновити роботу ж/д сполучення з 1 червня. Однак міністр сказав, що в середу або четвер (27 або 28 травня) у продажу з'являться квитки, на які поки що не будуть піднімати ціни.

У запуску готують всі типи поїздів. Першими пустять приміські електрички. За ними підуть поїзди далекого слідування, тобто швидкісні експреси і нічні поїзди. Вони будуть курсувати насамперед на південь країни, а також поїзди поїдуть за кордон.

поїзд, скріншот з відео
поїзд, скріншот з відео

Втім, в областях, де епідеміологічна ситуація не дозволяє запуск транспорту, потяги теж не будуть їздити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Робити висадку можна, а підбирати пасажирів - за логікою прийнятих рішень воно буде не раціональним і піддасть небезпеці інших пасажирів. Треба пам'ятати, що транспорт - це не тільки підвищення мобільності, але й поширення хвороби", - підкреслив Криклій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна виходить з карантину, коли стартують пасажирські перевезення.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський очікує реформу "Укрзалізниці" за місяць.

Також Знай. ua писав, що Укрзалізниця назвала дату запуску поїздів.