З життя пішов відомий письменник і поет Мойсей Фішбейн після тривалої хвороби. Йому було 73 роки. Український письменник, поет і перекладач єврейського походження. Важку хворобу у нього діагностували ще в 2019 році. Коли країна втрачає таких великих людей, це завжди сумно, адже його вклад в українську культуру - неоціненний.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. Сумну звістку принесла Сидоржевському дружина письменника Олена.

"Мойсей Фішбейн - український поет і перекладач єврейського походження, лауреат премії імені Василя Стуса, член Українського ПЕН та Національної спілки письменників України", - написав Сидоржевський.

Відомо, що Фішбейн народився 1 грудня 1946 року у Чернівцях. Закінчив філологічний факультет Київського педагогічного інституту.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Свічки. Скріншот з відео.
Свічки. Скріншот з відео.

З 1982 року мешкав у Німеччині, де в 1982—1995 роках працював в український та російській редакціях радіостанції "Свобода" кореспондентом, коментатором, редактором.

Мойсей Фішбейн був лицарем ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня, членом Українського Центру Міжнародного ПЕН-Клубу та Національної Спілки письменників України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Прикарпатті вірус забрав життя легендарного медика, лікарня в сльозах.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові помер відомий політик.

Також Знай. ua писав, що у Німеччині пішов з життя молодий львів'янин, який рік боровся з раком.