Медикаменти, які будуть купує МОЗ за державні кошти 2020 року, почнуть надходити в країну аж в кінці року. Вони стануть забезпеченням на наступний рік. Про це на брифінгу 27 травня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Максим Степанов, фото Facebook
Максим Степанов, фото Facebook

"Те, що ми зараз будемо закуповувати за кошти 2020 року, це всі лікарські засоби, що там великі терміни закупівлі, від 4 до 6 місяців. І вони почнуть поставлятися в кінці 2020 - на початку 2021 року. І це буде забезпечення 2021 року", - сказав він.

За словами Степанова, на сьогодні в Україні залишилося лікарських засобів на 3,9 млрд грн. Від міжнародних партнерів очікується поставка необхідних медикаментів на суму 4,6 млрд грн.

ліки в аптеках, скріншот з відео
ліки в аптеках, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"В цілому це 8,5 млрд грн. На таку суму отримуємо лікарські засоби за абсолютно всіма програмами. Це і дитяча онкологія, і доросла онкологія, серцево-судинні захворювання. Ми суттєво прискорили поставки від наших міжнародних організацій", - сказав Степанов.

Також у МОЗ розповіли, як українські заробітчани відбуватимуть самоізоляцію при перетині кордону у Європу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні в період карантину катастрофічно зросло безробіття

Також Знай.ua писав, Чехія увімкнула зелене світло українським заробітчанам - візовий процес відновлено.