В Україні православні християни на 40-й день після Великодня відзначають Вознесіння Господнє. У 2020 році ця дата припадає на 28 травня. Це свято присвячене ключовим подіям євангельської історії і знаменує момент, коли Господь вознісся до небес і як син людський сів по правиці Бога.

В цей день у церквах проводяться святкові літургії, які українцям в умовах пандемії рекомендують дивитися онлайн. Також ми зібрали для наших читачів молитви, які варто прочитати віруючим вдома на Вознесіння.

Вознесіння Господнє
Вознесіння Господнє / Фото: Pixabay

Молитва на Вознесіння Господнє

Боже, Твій Син сьогодні на очах апостолів вознісся на небо. Зроби, щоб ми, згідно з обітницею, удостоїлися Його присутності з нами на землі і до вічного життя з Ним у небі. Котрий з тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Боже, на віки віків. Амінь.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Величання на свято Вознесіння Господнє

Величаємо Тя, Живодавче Христе, і почитаємо Еже на небеса з Пречистою Твоєю плоттю, Божественне Вознесіння.

Тропар на Вознесіння Господнє

Вознісся єси у славі, Христе Боже наш, радість сотворивий учнем, обітницею Святого Духа, сповіщених їм колишнім благословенням, бо Ти єси Син Божий, Визволитель світу.

Кондак Вознесіння Господнє

Яко про нас виконавши смотріння, і як на землі, з'єднавши з Небесним, вознісся єси у славі, Христе Боже наш, нікакоже отлучаясь, але перебуваючи невідступний, і кликав люблячим Тя: Аз есмь із вами, і ніктоже на ви.

Ці молитви на Вознесіння рекомендують читати вранці перед трапезою, при цьому краще запалити свічку. Вірять, що такі молитви в це свято закликають на міцне здоров'я всіх членів родини і достаток у дім.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вознесіння Господнє 2020: найкращі вітання в СМС.

Як повідомляв Знай.uа Вознесіння Господнє 2020: коли буде, історія та традиції свята.

Знай.uа писав, у Франківську відкривають церкви і храми — вийдемо з карантину разом з Богом.