На українських дорогах у рамках діючої програми підвищення безпеки руху почалося встановлення відбійників, які можуть врятувати життя у випадку дорожньо-транспортної пригоди. Чергові 15 таких конструкцій - демпферних систем - були нещодавно встановленні на дорогах М-01 та Н-27 в Чернігівській області.

Про це повідомляє Auto24.

Першу конструкцію цього типу встановили у Чернігівській області ще у грудні 2018 року. Навесні 2019 року демпферній системі довелося показати свою ефективність у дії - вона врятувала життя людей, чий автомобіль на неї наїхав.

У тому ж 2019 році на дорогах Чернігівської області було встановлено ще 11 нових "просунутих" відбійників: сім на трасі М-01 Київ-Чернігів - Нові Яриловичі, дві на М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ і ще дві на Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем’яч. Подібні амортизаційні пристрої є також у Вінницькій та Одеській областях.

Нові відбійники, фото 24Auto
Нові відбійники, фото 24Auto

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

ДТП є однією з ключових причин смертності серед молодого населення, а аварії з виїздом на зустрічну смугу особливо небезпечні. Саме для уникнення останніх і встановлюються бар'єрні огорожі. Мета ж нових структур не лише врятувати від зіткнення з зустрічним потоком транспорту, але й пом'якшити удар по відбійнику.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чекали 14 років: киянам нарешті розповіли, коли побудують Велику Окружну дорогу навколо міста.

Як повідомляв портал Знай.ua, Харків'яни просять Кернеса "воскресити" вбиту дорогу - на асфальт плювали десятиліттями.

Також Знай.ua писав, що Депутат Шевченко закінчив ремонт дороги гучним скандалом.