В Україні у рамках виконання вимог Угоди про асоціацію з Європейським Союзом планують найближчим часом законодавчо повернути технічний огляд транспортних засобів.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій на спільному брифінгу з послом ЄС Матті Маасікасом, повідомляє "Європейська правда".

Відповідний законопроект про правила техогляду на розгляд Верховної Ради України має Мінтранс.

У попередні роки Україна розглядала декілька законопроектів щодо повернення техогляду; однак вони були відхиленими через потенційне сприяння корупції. Новий проект має врахувати ці нюанси.

Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua
Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Буде проєкт закону про загальнодержавний технічний огляд – але це буде не в тому вигляді, як це було, коли до цього були причетні поліцейські. Зокрема, ніяких монополій у ньому не буде", - заявив міністр Криклій.

В Україні технічний огляд транспортних засобів розглядався багатьма експертами як корупційна схема, спрямована на здирництво правоохоронцями, своєрідна торгівля "талонами". Саме тому у 2011 році вимога обов'язкового техогляду була скасована.

Також для виконання вимог ЄС в Україні мають прийняти закони "Про внутрішній водний транспорт" і "Про залізничний транспорт".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Техогляд на новий лад: українцям пояснили суть важливого нововведення.

Як повідомляв портал Знай.ua, Техогляд повертається - чому уряд реанімує старі правила і що потрібно знати водіям.

Також Знай.ua писав, "Уряд знову збирається повернути техогляд" - експерт.