У Сполучених Штатах Америки (Міннеаполіс) спалахнули масові протести через загибель місцевого громадянина, афроамериканця Джорджа Флойда, який помер незабаром після його затримання місцевими поліцейськими. Відомо, що один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло.

Про це стало відомо завдяки повідомленню американського телеканалу MPRNews.

Співробітник поліції тримав Флойда в такому положенні декілька хвилин, а той говорив, що він не може дихати. Сотні жителів Міннеаполіса вийшли на мирну демонстрацію з плакатами "Припиніть вбивати чорних людей", "Я не можу дихати" (слова, які повторював загиблий), "Я не є загрозою" та іншими.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Хоча організатори закликали мітингувальників до ненасильницького протесту, деякі учасники акції розбили у місцевій поліцейській ділянці вікна і пошкодили патрульні автомобілі, а також наносили на будівлю графіті. Мирні протести переросли на масові заворушення, під цю тему активізувалися мародери.

Поліція вбралася в обмундирування для розгону протестів і застосувала сльозогінний газ, а також гумові кулі. У справу втрутилося ФБР.

Згідно зі свідченнями місцевої поліції, Флойда було заарештовано за підробку документів і, ймовірно, перебував під впливом алкоголю або наркотиків. За словами поліцейських, чоловік чинив опір при затриманні. Мер Міннеаполіса Джейкоб Фрай заявив, що четверо поліцейських, причетних до інциденту, були звільнені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україну штормить, і справа не у погоді - столицю накрив потрійний мітинг, деталі з місця.

Як повідомляв Знай.uа "За що ти вбив мого Зеника"? - на Тернопільщині мати застукала на гарячому душогуба сина.

Знай.uа писав, у Харкові групу іноземних студентів відрахували з університету, каламутна історія - "Вигнали після оплати".