Минулої доби, 28 травня, збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 29 травня 2020 року.
В ООС запевнили, що українські воїни дали жорстку відповідь та пригнічувати ворожий вогонь наявними засобами. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Павлополя проти українських оборонців противник використав станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Неподалік Широкиного ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, а біля Старогнатівки задіяв ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

За даними ООС по опорних пунктах українських захисників, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці відкривали вогонь з озброєння, яке давно мало б бути відведеними від лінії бойового зіткнення.
Зазначається, що біля Кримського агресор двічі застосував міномети калібру 120 мм випустивши загалом 13 мін та ще одного разу обстріляв позиції українських військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На околицях Богданівки окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
"Українські оборонці вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності. За даними розвідки, 28 травня наші воїни ліквідували одного та поранили чотирьох окупантів. Також було знищено один міномет противника." ООС

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
Від початку поточної доби, 29 травня, російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Богданівка вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
"Такі підступні дії без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів наші підрозділи рішуче подавили активність противника. За поточну добу втрат серед українських оборонців немає. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами. Слава Україні!" ООС

Зведення станом на 07:00 29 травня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Минулої доби збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 28 mei 2020

Зведення на 29.05.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 29.05.20, скріншот: ООС / Facebook

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби у районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі бойовики випустили десятки снарядів по ЗСУ і отримали негайну реакцію - звіт ООС