Служба безпеки України викрила на Луганщині у зоні проведення Операції об'єднаних сил "хакера", який займався розробкою програм для викрадення даних. Наразі правоохоронці встановлюють, чи причетний зловмисник до атак на державні ресурси.

Про це повідомляє пресслужба СБУ на офіційному сайті держоргану.

"Кіберфахівці спецслужби встановили, що розробив вірусну програму мешканець Старобільська. Його «винахід» дозволяв покупцям отримувати доступ до чужих комп’ютерів та смартфонів для викрадення логінів, паролів, зчитувати інформацію з месенджерів і електронних платіжних систем. Шпигунське програмне забезпечення зловмисник запропонував клієнтам через один із хакерських форумів. Співробітники СБУ оперативно встановили особу продавця та попередили реалізацію шпигунської програми", - йде мова у повідомленні.

Фото СБУ
Фото СБУ

Під час обшуку було вилучено комп'ютери зі встановленими на них небезпечним програмним забезпеченням, а також жорсткі диски.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Затриманого планують притягнути до відповідальності за ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хакер з Франківська поставив на вуха весь світ, продавши найбільшу базу даних в історії - Бонд нервово курить.

Як повідомляв портал Знай.ua, Китайські хакери непомітно вкрали 1 мільйон доларів: як це сталося.

Також Знай.ua писав, що Російські хакери зламали сервери відомої української компанії.