В Міністерстві соціальної політики України заявили, що через ситуацію вимушеної самоізоляції з'явилися ризики загострення в суспільстві низки проблем, зокрема, неналежне виконання батьками своїх обов’язків, вживання алкоголю та домашнього насильства, вони обговорили план спільних дій щодо забезпечення безпечного середовища для дітей під час карантину.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Мінсоцполітики.

Відтак, як відзначається, під час самоізоляції, спричиненої коронавірусом, почастішали випадки насильства в українських родинах, зокрема, над дітьми. А тому Мінсоцполітики та Нацполіція обговорили план спільних дій щодо забезпечення безпечного середовища для неповнолітніх під час карантину.

"У цьому контексті особливої актуальності набуває питання удосконалення взаємодії спеціалістів служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та фахівців із соціальної роботи з територіальними органами поліції щодо забезпечення безпеки дітей, особливо в умовах поширення хвороби COVID-19, а також подальшої постійної спільної роботи у сфері забезпечення безпеки дітей", - йдеться в повідомлені.

Дитина, фото: Getty Images
Дитина, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, план спільних дій передбачає вдосконалення нормативно-правових актів, у сфері соціального захисту дітей, забезпечення спільного навчання, підвищення кваліфікації суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, дітьми та молоддю, моніторингові візити до регіонів.

Варто зауважити, що за оперативною інформацією місцевих органів виконавчої влади, починаючи з 30 березня 2020 року:

  • зафіксовано понад 20 тисяч нововиявлених сімей з дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах (поряд із понад 50 тисячами вже раніше облікованих, яких було відвідано за цей період);
  • 207 дітей було відібрано у батьків, інших осіб у зв’язку із загрозою їхньому життю та здоров’ю;
  • 403 дитини виявлено як такі, що залишилися без батьківського піклування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині школярі зняли зворушливий ролик про останній дзвінок.

Як повідомляв портал Знай.uа в Кам'янському 3-річна дівчинка втратила маму.

Також Знай.uа писав, що в Дніпрі байдужа мати кинула малюка з важким пороком серця.