Мисливці за древніми артефактами щоразу знаходять фрагменти, які доводять неймовірні деталі з минулого. Так, археолог-аматор знайшов останки древнього птерозавра. Ящір жив близько 125 млн років тому, пише Бі-бі-сі.

Знахідку було виявлено на березі острова Уайт поблизу південного узбережжя Великобританії в протоці Ла-Манш. Археолог-любитель (його ім'я не розкривається) виявив фрагмент щелепи ящера і показав його аспіранту-палеонтологу Портсмутського університету Меган Джейкобс.

рештки динозавра, фото Pxhere
рештки динозавра, фото Pxhere

У скам'янілості науковці впізнали "характерну для тапеяридов щелепу, в якій розташовано безліч дрібних дірочок, призначених для органів почуттів, розпізнають їжу".

Після того, як дослідники визначили приналежність скам'янілості птерозавру — ящеру з великими яскраво забарвленими гребенями на голові, що жив приблизно 125 млн років тому, — знахідка була передана в Музей динозаврів острова в Сандауні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Динозаври, фото з відкритих джерел
Динозаври, фото з відкритих джерел

Девід Мартилл, співавтор дослідження зауважує, що скам'янілість цього нового виду поповнила безліч останків динозаврів і інших стародавніх рептилій, знайдених на острові. Взагалі, це місце займає одну з найважливіших позицій у світі у вивченні динозаврів Крейдового періоду (145-66 млн років тому).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не такі вже й праведники: вчені відкопали в біблійному святилищі наркотики.

Як повідомляв Знай. ua, жінка прогулялася з пухнастим другом і відкопала зуб гігантського доісторичного монстра.

Також Знай. ua писав, що у Китаї знайшли унікальний артефакт з містичною рідиною.