З півдня України прийшли вельми тривожні новини. З'явилася інформація, що, 30 травня, приблизно о 5:00 на наглядовому пункті "Берлога" біля залізничного мосту на лінії контролю з окупованим Кримом було викрадено, під час несення служби, старшого солдата 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євгена Добринського.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українського журналіста Юрія Бутусова в мережі Facebook.

Публікація Юрія Бутусова, скріншот: Facebook
Публікація Юрія Бутусова, скріншот: Facebook

За інформацією Бутусова, український воїн знаходиться на окупованій Росією території Криму, і що ймовірність добровільного переходу Добринської на бік противника відсутній.

Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube
Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Спостережний пункт "Берлога" знаходиться на ділянці, де перед ними немає постів українських прикордонників, "Берлога" знаходиться на передовій. В цю ніч Добринській перебував на посту один. В момент викрадення він був без зброї. Його увели беззбройним! Приблизно о 10.00 представник російських спецслужб дзвонив до батальйону, уточнював особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як нібито порушника кордону РФ. Очевидно, що має місце грубе порушення в організації служби. І було б помилкою, якби всю відповідальність було покладено тільки на командира роти, зі складу якої викрадено солдата. І було б помилкою вважати, що тільки покараннями такі ганебні провали можна виправити. Вартовий на передовому посту без зброї!", - пише Бутусов.

Він підкреслює, що необхідна об'єктивна оцінка боєготовності і боєздатності армії: "Наскільки бадьорі рапорти відповідають реальному стану справ у більшості частин? До цього є чимало запитань. Але більш детально про це скажемо, коли Добирнского вдасться звільнити".

Бутусов зазначає, що військове командування направило наказ посилити несення вартової служби в даному районі, для чергування на постах направляти не менше двох військовослужбовців, доповіді отримувати щогодини, у разі відсутності зв'язку з постом негайно направляти для перевірки резервну групу.

"Очевидно, найближчим часом противник використовуватиме нашого солдата у своїй пропаганді. Що ж, це результат наших помилок і не вирішуваних системних проблем. За слабкості на війні завжди б'ють", - додав журналіст.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Бардак в країні повний! В тюрмах сидять невинні, а корупціонери при владі!" - Ляшко в ефірі "Шустер LIVE".

Як повідомляв Знай.uа під Львовом українець намагався прорватися через кордон, щоб "обкурити" Польщу.

Знай.uа писав, українців жорстко обшукують на кордоні з Польщею — заробітки ризикують накритися мідним тазом.