США більше не залежать від іноземних держав у питаннях підкорення космосу, після того, як вчора корабель Crew Dragon успішно стартував на орбіту Землі і прямує до МКС. Таку заяву зробив американський президент Дональд Трамп під час свого виступу.

Після успішного старту корабля Crew Dragon президент США виступив перед співробітниками NASA і заявив, що раніше "відправка наших астронавтів залежала від інших країн. Тепер з цим покінчено". США успішно відправили до МКС "американських астронавтів на американській ракеті і з американської території".

Трамп, фото: youtube
Трамп, фото: youtube

"Наші колишні лідери поставили нас у ситуацію, коли відправлення наших астронавтів у космос залежала від інших країн. Тепер з цим покінчено. Десятиліття, протягом яких ми лише втрачали час і майже нічого не робили, тепер офіційно залишилися в минулому", - заявив Трамп.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він також зазначив, що США успішно відправили до МКС "американських астронавтів на американській ракеті і з американської території". Мова йде про те, що майже 10 років США не здійснювали пілотованих запусків у космос. І американських астронавтів доставляли на борт МКС на російські ракети.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 28 травня запуск космічного корабля до МКС Crew Dragon компанії SpaceX з астронавтами Дагласом Херлі і Робертом Бенкеном на борту відкладено через погодні умови за 16 хвилин до запланованого старту.

Як повідомляв портал Знай.ua, SpaceX уперше за останні 10 років повинна була відправити астронавтів NASA в космос з території США.

Також портал Знай.uа писав, що SpaceX випустила симулятор стикування з МКС.