Перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Росії Олександр Шерін заявив, що грандіозний запуск ракети Маска на Міжнародну космічну станцію не вплине на підкорення космосу, а також висловив думку, що Crew Dragon виготовлена з російських комплектуючих.

Про таке він розповів для однієї з російських радіостанцій.

Варто зауважити, що 30 травня компанія Ілона Маска SpaceX вперше за майже 10 років запустила на Міжнародну космічну станцію американський космічний корабель з двома астронавтами на борту, який називається Crew Dragon.

Наразі ж на таке відреагували в Держдумі, де запевнили, що запуск ракети Crew Dragon не вплине на розклад сил в космосі, а Росія нібито і надалі буде зберігати лідерство.

Запуск Crew Dragon, фото: Getty Images
Запуск Crew Dragon, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Повинно пройти певний час, певну кількість запусків. Був досвід трагічний в американській історії, коли люди гинули навіть після попереднього успішного запуску. Американці, які нібито висаджувалися на Місяць, мали невдалий досвід запусків. Всяке буває. Вони намагаються стати самостійними в різних галузях. Це нормально. І Росії потрібно бути незалежною у всіх галузях. Треба самим до цього прагнути. Росія - це першопроходець (космосу – ред.).

Це класика. У нас в цьому плані все нормально. Нам в цьому плані ні холодно, ні жарко. Ми не збираємося в зв'язку з цим щось міняти особливо. У нас все працює, все літає, все пристиковується. Думаю, космос буде за нами. Треба подивитися, скільки комплектуючих в цій ракеті (Ілона Маска – ред.) є російськими. Двигуни чиї стоять на кораблі Ілона Маска? Треба ось це питання з'ясувати. Я не можу поки чітко і ясно сказати", - заявив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ракета стартувала! Crew Dragon Маска з другої спроби вирушив на МКС

Як повідомляв портал Знай.ua, SpaceX уперше за останні 10 років повинна була відправити астронавтів NASA в космос з території США.

Також портал Знай.uа писав, що SpaceX випустила симулятор стикування з МКС.