Яблука є традиційними фруктами для українських сімей, і багато хто вирощує їх в саду чи на присадибній ділянці. Однак деякі господарі стикаються з неприємним явищем яблука осипаються, і замість пристойного врожаю залишається спостерігати лише устелену зіпсованими фруктами землю. Тим не менш, цього можна уникнути, якщо правильно підживлювати дерево.

Порадами по догляду за яблунею ділиться Telegram-канал "Дневник дачника. Сад и огород"

Яблука, фото pixabay
Яблука, фото pixabay

1. У другій половині квітня можна взяти 4-5 відер перегною і розсипати його навколо дерева. Можна застосовувати і сечовину. Її розсипають з розрахунку 400-500 грамів на 1 дерево

2. При цвітінні потрібно приготувати спеціальний розчин для підкормки. Норма - 50 літрів розчину на 1 дерево. У підготовлену воду поміщаємо 250 грамів суперфосфату, 150 грамів сечовини і 200 грамів сірчанокислого калію

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

2. У період наливу плодів розчин готують з розрахунку 30 л на 1 дерево. Для цього 3 г сухого гумату натрію розводять в гарячій воді і виливають в підготовлену для розчину воду. Потім додають 130 г нітрофоски. Отриманий розчин ретельно перемішують і вносять в підкормову зону.

4. Після збору врожаю змішують в 30-40 літрах води по 300 грамів сірчанокислого калію і суперфосфату. Якщо після збору плодів стоїть дощова погода, то допускається сухе внесення цих добрив.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вчені розповіли, що буде якщо з'їдати одне яблуко в день.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Нестаріючі" яблука незабаром заполонять прилавки.

Також Знай.ua писав, що Травневі заморозки в Україні знищили урожай - доведеться забути про улюблені фрукти.