Через пандемію коронавіруса всі пасажирські перевезення були зупинені з 18 березня 2020 року. З 1 червня “Укрзалізниця” частково відновлює курсування міжміських рейсів. Однак перевезення будуть здійснюватися за суворими правилами. Представники УЗ розповіли, хто зможе сісти в поїзд, і які умови необхідно виконати.

фото Укрзалізниці
фото Укрзалізниці


В потяги будуть допущені тільки пасажири з нормальною температурою тіла. Скринінг будуть проводити при вході на вокзал і при посадці у вагон. Якщо температура підвищена, людину не мають права допустити до поїздки. Заповнюваність вагонів повинна бути на рівні 50%. Продаж квитків на всі пасажирські місця допускається тільки у виняткових випадках (УЗ не уточнили, про які саме випадки йде мова).


Крім того, провідники будуть зобов'язані проводити прибирання поверхонь і санвузлів не рідше ніж раз на годину. Постільна білизна будуть дезінфікувати додатковими засобами. В купе будуть проводити вологе прибирання безпосередньо перед посадкою пасажирів і відразу після завершення рейсу. Їжу і напої в поїзді продавати заборонено. Гарячу воду наливають у тару пасажирів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, доплати за карантин для вчителів – в Міносвіті ухвалили рішення, яке педагогам не сподобається.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з 1 червня запрацює Укрзалізниця, в яких областях зможуть скористатися послугами перевізника. До запуску готові 42 поїзди, але їх кількість може збільшитися

Також Знай.uа", в 2021 ціна на холодну воду в Україні різко зросте, якими будуть нові тарифи