Людський мозок дуже егоїстичний. Саме через нього ми лінуємося, нам складно приймати рішення, які виведуть нас із зони комфорту. Також завдяки йому, нам завжди хочеться солодощів в надзвичайних кількостях. Саме наш мозок, в першу чергу, заважає нам схуднути. Проте його можна обдурити!

Розглянемо 8 простих лайфхаков, які дозволять “втихомирити егоїста”.
1. Маленька тарілка. Одне і те ж кількість їжі у великій і маленькій тарілці сприймається мозком по-різному. Якщо ви використовуєте маленьку тарілочку, мозок створить ілюзію великої порції. Шлункові ж все одно, з якої посуду ви їсте.
2. Відкладайте вилку. Відкусіть шматочок страви і одразу ж відкладіть вилку. Повільно прожуйте. Постарайтеся відчути смак і запах страви. Після того як ви проковтнули їжу, почекайте ще пару секунд, щоб мозок отримав сигнал від шлунка, і тільки потім знову візьміть вилку.

Схуднення, скріншот: YouTube
Схуднення, скріншот: YouTube


3. Сконцентруйтеся на їжі. Їжте без книги, комп'ютера або смартфона. Якщо ви відволікаєтеся, прийом їжі стає несвідомим, і мозок не контролює почуття насичення.
4. Перекуси. Вони дуже важливі, якщо вони усвідомлені. Перекушувати потрібно так само в тиші, і з повною концентрацією на їжі. Краще всього скласти план харчування з урахуванням перекусу, і перекушувати у відведений час.


5. Більше рідини. Якщо в організмі не вистачає води, організм компенсує її за рахунок рідини з їжі. Отже, ви швидше відчуєте голод. Тому ліками від легкого голоду стане склянку води.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

6. Беріть їжу з собою. Якщо ви їсте в кафе, заведіть звичку ділити її на порції і забирати частину з собою. Краще зробити це перед прийомом їжі, поки ще ціла порція. У вас не буде спокуси переїсти, ви отримаєте стільки їжі, скільки потрібно.


7. Допускайте маленькі хитрощі. Не варто повністю відмовлятися від улюблених десертів під час дієт. Організм відчуває сильний стрес, і іноді його потрібно радувати. Але балувати себе смачненьким краще поза домом. Потрібно розірвати ланцюжок “будинок-їжа-задоволення”.
8. Потрібні реальні цілі. Не розраховуйте скинути 20 кілограмів за місяць. Ставте перед собою реалістичні цілі. У такому випадку вам буде легше їх дотримуватися, а досягнуті результати будуть мотивувати вас.