Країни ЄС та світу відкривають свої кордони для відпочивальників, коли планувати відпустку

Низка країн оголосила дати відкриття кордонів. Вже в червні можна буде потрапити на Кіпр, в Болгарію, Грецію, Німеччину, Австрію, Чехію, Швейцарію, Угорщину, Польщу та інші країни. Популярна серед відпочивальників Туреччина відкриє свої двері перед туристами з 1 липня. А от США будуть закритими до 1 вересня.

До Італії та Іспанії можна буде потрапити лише з 1 серпня. Сама ж Україна датою відкриття кордонів назвала 1 липня. Однак, після повернення додому українц 2 тижні перебуватимуть на самоізоляції, що контролюватиметься додатком "Дія".

Аеропорт, скріншот: YouTube
Аеропорт, скріншот: YouTube

Українці з браком стажу для пенсій матимуть право на матеріальну допомогу, як оформити

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

В Україні вимоги до стажу щорічно зростатимуть аж до 2028-го і з часом тільки половина українців зможуть їх виконати. Тобто майже кожен другий буде виходити на пенсію в 63 або 65 років, а не в 60.

А поки що українці, які не виконали вимоги щодо стажу, можуть до 31 грудня 2020 року оформити матеріальну допомогу.

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Автофіксація порушень ПДР – штрафувати будуть не всіх, що потрібно знати

В Україні на дорогах країни з 1 червня почала роботу система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР. Однак спочатку будуть фіксуватися не всі правопорушення, а тільки перевищення встановленої швидкості руху.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Автофіксація порушень ПДР, фото YouTube
Автофіксація порушень ПДР, фото YouTube

Шахраї вигадали нову схему обману клієнтів ПриватБанку – залізуть у кожну шпарину

В Україні з'явилися шахраї, які націлені на клієнтів Приватбанку, як самого популярного банку в країні. Клієнти скаржаться на нову схему, в якій зловмисники навіть знають номери їх карт.

Українці, які ледь не стали жертвою шахраїв, розповідають, що спочатку дзвонить людина, яка представляється службою безпеки Приватбанку і запитує, чи проводите ви в даний момент транзакцію в якомусь інтернет-магазині.

ПриватБанк
ПриватБанк

Платні камери у СІЗО - Малюська пояснив, хто зможе "відсидіти" з комфортом

Платні камери в СІЗО, які зараз відкриваються в різних містах України, розраховані на арештантів за економічну злочинність - "білокомірцеву". Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Камери "платних" українських СІЗО, фото Facebook Дениса Малюськи
Камери "платних" українських СІЗО, фото Facebook Дениса Малюськи