В Україні з'явилися шахраї, які націлені на клієнтів Приватбанку, як самого популярного банку в країні. Клієнти скаржаться на нову схему, в якій зловмисники навіть знають номери їх карт.

Українці, які ледь не стали жертвою шахраїв, розповідають, що спочатку дзвонить людина, яка представляється службою безпеки Приватбанку і запитує, чи проводите ви в даний момент транзакцію в якомусь інтернет-магазині.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

При цьому дані "співробітники" дійсно володіють інформацією про клієнта банку і спілкуються дуже ввічливо, що на початку не викликає питань. Дані нюанси дозволяють втертися в довіру і не викликати підозр у шахрайстві.

Коли вони дзвонять, то володіють інформацією про банківську карту того, кому дзвонять. Спочатку йде питання про те, чи проводилась транзакція з допомогою карти, 4 останні цифри якій вони називають і так, ці цифри співпадають з цифрами, картки жертви.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Будьте пильні і попередьте близьких про нові схеми обману.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українець залишився ні з чим після дзвінка, деталі шахрайської схеми.

Як повідомляв Знай. ua, клієнт Приватбанку ледь не потрапив у пастку хитроруких шахраїв.

Також Знай. ua писав, що заощадження українців в Приват24 під загрозою, аферисти вийшли на новий рівень.