У вйні з Російською Федерацією минулого місяця, в травні 2020, на Донбасі загинули троє українських героїв.

Інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform опублікувало історії їхнього життя.

Олександр Карпика – старший солдат 12-го окремого полку оперативного забезпечення ОК "Північ"

Олександр Карпика, фото: АрміяInform
Олександр Карпика, фото: АрміяInform

Олександр Карпика став першою бойовою втратою Збройних Сил України на фронті у травні.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Старший солдат окремого полку оперативного забезпечення ОК "Північ" загинув від кулі ворожого снайпера на Луганщині 13 травня.

Олександру було всього 23 роки. Він родом із Тростянецького району Вінницької області. У лавах ЗСУ прослужив чотири роки на посаді хіміка відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Офіцери полку розповіли, що Олександр виконував завдання в зоні відповідальності механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Вогнепальне кульове наскрізне поранення зазнав під час виконання завдання з інженерного обладнання взводного опорного пункту.

Медики намагалися врятувати життя військового, але після тригодинної операції, на жаль, хлопець помер.

Євген Сафонов – військовослужбовець окремої механізованої бригади "Холодний Яр"

Євген Сафонов фото: АрміяInform
Євген Сафонов фото: АрміяInform

Друга бойова втрата української армії у травні 2020 - Євген Сафонов. Солдат із позивним "Сафон" був номером обслуги у протитанковому дивізіоні 93-ї бригади.

У бригаді розповіли, що 21 травня о 4-й годині ранку їхня вантажівка потрапила під ворожий обстріл. В автомобіль влучила міна 120-го калібру, через що Євген Сафонов загинув, а п’ять його товаришів отримали уламкові поранення та контузії.

Народився Євген 25 листопада 1988 року в Павлограді, там і мешкав. Закінчив у рідному місті Західно-Донбаський професійний ліцей за фахом електрогазозварювальника, працював на шахті "Тернівська" ДХК "Павлоградвугілля".

У 2014-му Євген певний час воював у складі добровольчого батальйону ЗСУ "Айдар". У "холодноярську" бригаду він прийшов у січні 2019 року. Служив разом із друзями з рідного міста, воював із ними пліч-о-пліч під Авдіївкою. Потім – ротація на Луганському напрямку. Під обстріл друзі також потрапили разом.

У 31-річного Євгена залишилася дружина та 2-річний син Денис, мати і брат…


Віталій Лімборський – молодший сержант окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу

Віталій Лімборський, фото: АрміяInform
Віталій Лімборський, фото: АрміяInform

Віталій Лімборський загинув 26 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області внаслідок смертельного кульового поранення.

Віталій народився на Кіровоградщині. Рідні розповідають, що хлопець змалечку захоплювався футболом та завжди допомагав батькам по господарству.

Відправившись на контракт у батальйон охорони і обслуговування Оперативного командування "Південь", він добре зарекомендував себе на службі. Командування підрозділу направило Віталія для проходження курсу сержантської підготовки.

"Служба за контрактом відкрила для мене нові горизонти. Рідні пишаються мною, особливо мама, а для меншого братика Антона, можливо, колись стану прикладом для наслідування", – говорив сержант Лімборський представнику пресслужби Оперативного командування "Південь".

Мар’їнка – одне з найнебезпечніших місць в ООС, яке обстрілюють з різнокаліберного озброєння, там постійно працюють снайпери. 26 травня воїн був на чергуванні. Віталій стояв біля бійниці й вів спостереження. Куля снайпера забрала його життя в одну мить . Йому було всього 24 роки…

Вічна слава й світла пам’ять Героям, імена яких навіки ввійшли в історію України!

полеглі українські герої, фотоколаж АрміяInform
полеглі українські герої, фотоколаж АрміяInform

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо,на Донбасі пішов з життя легендарний герой - командир 1-ї окремої танкової бригади підполковник Юрій Межаков

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі у результаті ворожого обстрілу загинув 33-річний військовий зі Славського Андрій Альошин

Також Знай.ua писав, на Донеччині ліквідували небезпечного найманця Путіна, фото бойовика