Фермери з Чехії розповіли, що без українців їх врожаї можуть пропасти. Країна відкрила кордон для наших заробітчан і скасувала для них карантинні обмеження, передає ТСН.

Авіаційне і залізничне сполучення між Чехією та Україною не працює, але тамтешні фермери сподіваються, що сезонні робітники приїдуть у країну по автодорогах.

Один з чеських фермерів повідомив, що зараз "через коронавірус і карантин сезонні працівники на полях відсутні". Але незважаючи на фінансову кризу, чехи не поспішають працювати на зборі врожаїв. Фермер скаржиться, що його агрофірма через відсутність робочих зазнала збитків на 8 млн доларів.

"Але наслідки можуть бути ще гіршими. Якщо українці не повернуться, то це буде катастрофа для нас. Ми просто не зберемо урожай і, швидше за все, станемо банкрутами", – заявив чоловік.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Варто відзначити, що в травні кілька країн заявили про серйозні проблеми зі збором врожаю. І, в першу чергу, тому, що через карантин не приїхали українські заробітчани.

Приміром, у Польщі незважаючи на карантин, там почали видавати українцям робочі візи і навіть скасували 14-денну ізоляцію. При цьому польські аграрії оплатили кілька авіарейсів для громадян з України.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці після карантину кинулися в Польщу і застрягли на кордоні – пункти пропуску не справляються.

Як повідомляв портал Знай.uа, в МОЗ назвали шляхи перетину кордону – українські заробітчани зможуть потрапити в країни ЄС.

Також портал Знай.uа писав, що з 1 червня запрацює Укрзалізниця, в яких областях можна скористатися послугами перевізника.