Для українці розширили перелік медикаментів, які входять у програму з відшкодування вартості ліків. У МОЗ вирішили включити ще сім препаратів. Про це в понеділок, 1 червня, повідомила Національна служба здоров'я (НСЗУ) на своїй сторінці в Facebook.

"Тепер реєстр містить 246 позицій лікарських засобів. З 246 лікарських засобів 187 - для лікування серцево-судинних захворювань, 43 – діабету ІІ типу, 15 – бронхіальної астми та один лікарський засіб для лікування ревматичних хвороб", - сказано в повідомленні.

У НСЗУ відзначили, що 77 ліків, що входять в програму реімбурсації, можна отримати безкоштовно.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також повідомляється, що безперервне лікування допомагає зберегти якість життя пацієнтам, що живуть з цими захворюваннями. Вже понад 2,19 млн пацієнтів в Україні отримали ліки за програмою реімбурсації. Загалом вже відпущено понад 14,38 млн е-рецептів.

"Безперервне лікування допомагає зберегти якість життя пацієнтів, що живуть з цими захворюваннями. Вже більше 2,19 мільйона чоловік отримали ліки по програмі реімбурсації. Загалом вже відпущено більше 14,38 електронних рецептів", - йдеться в повідомленні НСЗУ.

#ДоступніЛіки Безоплатних “Доступних ліків” стає більше. Сьогодні затверджено Реєстр лікарських засобів, які...

Geplaatst door НСЗУ Національна служба здоров'я України op Maandag 1 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чому українцям не можна розраховувати на антитіла.

Як повідомляв Знай. ua, чи передається коронавірус через продукти.

Також Знай. ua писав про Трамп розірвав зв'язки США з ВООЗ і звинуватив у причетності до появи коронавірусу.