Відомий український педіатр Євген Комаровський і фтизіатр Марія Долинська обговорили, чи актуальна для нас ще й спалах туберкульозу поряд з коронавірусною інфекцією, потрібні в нинішньому вигляді протитуберкульозні диспансери та санаторії, а також розкажуть, як зараз у цивілізованому світі лікують туберкульоз.

Відео він опублікував на своєму YouTube-каналі.

За словами фтизіатра, світом зараз керує страх заразитись коронавірусом.
"Covid-19 нагадав людям, що є інфекційні хвороби. До цього люди почали потроху забувати. Все таки ХХІ століття - благополучне. У зв’язку з цим, існує ризик, що всі напрацювання щодо туберкульозу у світі може бути втрачено", - каже Долинська.

Комаровський, кадр з відео
Комаровський, кадр з відео

Від туберкульозу людство втрачає в рік 1 млн 300 тисяч людей, зараз ВООЗ струбована, що через безпризорність фтизіатричної служби і зміни пріоритетів приведе до того, що плюс 1,5 млн людей на світі загине від туберкульозу.
За словами фтизіатра, якщо ковід зайде у приміщення, де сконцентровані люди з туберкульозом - це буде катастрофа.
Особливість туберкульозу - у людини розрушуються легені, а вона це може не відчувати. Станціонари 99% побудовані у 60-х роках, тоді і думки не було про інфекційний контроль і ізоляцію людей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, Варто бігти до лікаря, якщо захворів живіт? Комаровський дав вичерпну відповідь.

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.ua писав, Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах.