В життя школярів, як і всього світу, карантин у зв'язку з пандемією коронавіруса вніс серйозні корективи. Для українських учнів і вчителів це стало серйозним викликом і з дистанційного навчання вони так і не повернулися за парти.

Цілком імовірно, що і у вересні збережуться деякі карантинні обмеження, які внесуть корективи в шкільне життя. Про протоколах дій у різних випадках епідеміологічної ситуації в Україні розповіла нардеп від "Слуги народу", член комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

Українська школа, скріншот: YouTube
Українська школа, скріншот: YouTube

"Прогнози є різні, так як ніхто з нас не може спрогнозувати, яка епідеміологічна ситуація в Україні з 1 вересня. Ми всі повинні розуміти одне, що коронавірус на 100% не зникне з України, як і зі всієї земної кулі. Ми повинні бути готові до цього. Міністерство вже розробляє протоколи", - розповіла Гришина в коментарі для Obozrevatel.

Вона зазначила, що в школах в обов'язковому порядку будуть дотримуватися всіх правил безпеки і це не буде залежати від епідеміологічної ситуації.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Буде застосовуватися до всіх температурний скринінг, будуть постійно провітрювати приміщення, дотримуватися соціальна дистанція між школярами. Особливо це викликом для великих міст, де переповнені класи. Можливо, буде введено позмінне навчання, можливо будуть визначені деякі предмети, які будуть вивчатися дистанційно", - додала народний депутат.

При цьому керівництво кожної школи буде мати право в своїй установі запроваджувати необхідні заходи. Поки що мова про дистанційну освіту в вересні не йде, якщо тільки не буде сильного спалаху захворювання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у вересні ледачих школярів чекає підступна "пастка".

Як повідомляв Знай. ua, Ольга Фреймут навчить українців, як їсти кавун і що робити з колготками.

Також Знай. ua писав, що у Дніпрі вчителька заплямувала репутацію серпом і молотом.