1 червня 2020 року відбувся конференц-дзвінок між співробітниками Міністерства соціальної політики під керівництвом голови відомства Марини Лазебної та місією МВФ. Розмова була присвячена реформуванню пенсійної системи в Україні. Про це повідомляється на офіційному сайті Мінсоцполітики. Там ж розповіли і про деталі бесіди.

Марина Лазебна, скріншот з YouTube
Марина Лазебна, скріншот з YouTube

Зокрема, обговорили потреби в легалізації зайнятості та детінізації заробітних плат для зростання фінансової стабільності солідарної пенсійної системи, вже реалізовані кроки в реформуванні по щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів у віці 80+, плани щодо продовження їх в 2021 році та введення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів у віці від 75 до 80 років.

Марина Лазебна підкреслила необхідність з 2021 законодавчо відновити 1 березня, як дату для проведення щорічної індексації пенсій. Це дозволить забезпечити належне прогнозування потреби у видатках на пенсійні програми. Фахівці місії МВФ зазначили, що підтримують таку ініціативу і вважають її важливою.

Учасники зустрічі також обговорили стан законодавчих ініціатив щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, основні дискусійні питання, які зараз обговорюються робочою групою у Верховній Раді України. Пенсійний експерт місії МВФ Шаба Фехер підкреслив, що твердження, ніби МВФ виступає проти запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, є помилковим і не відповідає дійсності.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

МВФ підтримує впровадження накопичувальних пенсійних систем, але потрібно переконатися, що для цього створені необхідні умови і реформа дійсно буде впроваджена, буде ефективною, а не згорнеться через деякий час.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські пенсіонери отримають приємний "бонус" після індексації.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці масово "забили" на комуналку, сидячи на карантині.

Також портал Знай.uа писав, які важливі зміни чекають користувачів "Дії" – голосування та отримання пільг онлайн.