Новина про збільшення застави для кандидатів у мери в 40 разів прогриміла на всю Україну – це викликало справжню хвилю обурень і коментарів про наміри "проштовхнути своїх". Та сьогодні парламентарі мають розглянути у першому читанні законопроект про комплексні зміни Виборчого кодексу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Місцеві вибори пройдуть за планом

Деталі запланованих оновлень в ході 10-хвилинного брифінгу розповів голова політичної партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Це документ, який напрацьований кількома депутатськими фракціями і групами – він є компромісним і вирішує 2 великих задачі. Це впорядкування не дуже якісного кодексу, який нам дістався від попередньої Верховної Ради – ми вносимо багато технічних моментів, які дозволять провести вибори в строк і отримати якісну "рамку" для волевиявлення громадян", – зазначає Олександр Корнієнко.

Засідання Верховної Ради, фото: Знай.uа
Засідання Верховної Ради, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У разі прийняття запропонованих змін, мають зменшитися і внески.

"І друге – це реформування виборчої системи, спрямоване на збільшення доступу громадян до влади через політичні партії: зменшуються застави, пропонуються можливість одночасного висування, збільшується можливість громадян до пасивного виборчого права", – повідомляє голова політичної партії "Слуга народу".

Як підкреслив Народний депутат Віталій Безгін, в пропозиції комплексного законопроекту вони зменшуються в 4 рази, відносно чинної редакції Виборчого кодексу.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.